Pilarin, 50 anys dibuixant per a tots al Palau Robert

imatge de l'exposició al Palu Robert

imatge de l’exposició al Palu Robert

Ja fa un temps que vam aprofitar un dissabte a la tarda per visitar l’exposició de la Pilarin al Palau Robert, en homenatge al seu 50 aniversari professional. A la Sala 1 s’exposen tot tipus de dibuixos i il.lustracions de la dibuixant vigatana i resulta certament entranyable passejar-se per entre els llibres i papers il.lustrats per la veterana dibuixant. No és cap exageració, afirmar que els dibuixos de la Pilarin formen part de la memòria col.lectiva de molts de nosaltres. Encara que em vaig criar en un ambient bàsicament castellà, amb el pas del temps i la criança de les meves filles, he anat incorporant els personatges més significatius de la Pilarin, o si més no, reconeixent-los fàcilment pel seu traç tan característic.

L’exposició s’estructura al voltant d’onze personatges que simbolitzen onze grans conceptes universals: la bellesa, la comunicació, la convivència, el coneixement, la identitat, la cultura, la universalitat, la generositat, la tradició, la ficció i la diversió. Al final del recorregut, la Pilarin ens regala amb les imatges d’un mural on es representa la Catalunya del passat, la del present i la del futur.

l'exposició de la Pilarin es pot visitar del 19 d'abril a l'11 de setembre

l’exposició de la Pilarin es pot visitar del 19 d’abril a l’11 de setembre

Una exposició entranyable, entretinguda i molt instructiva tant per adults com per a criatures que, per cert, si presenten el carnet del Club Súper 3 poden emportar-se un conte de la sèrie Petites històries de franc. En acabar l’exposició, podreu fer un volt per la sala del davant on es commemora el centenari del naixement del músic Xavier Montsalvatge. Una bella música que complementa a la perfecció les melodies de Federic Mompou que sonen en la sala de la Pilarin.

Anuncis

5 responses to “Pilarin, 50 anys dibuixant per a tots al Palau Robert

 1. Cuatro dias que levas y ya te ha tocado un premio 😉

  http://anchaesmicasa.wordpress.com/2012/05/26/19897/

  • Hola Jose Luis:
   Muchas gracias por tenerme en cuenta. Demuestras tener un gusto y criterios acertadísimos… De todas maneras, podrás comprobar que soy un poco torpe con el tema informático: no consigo que se vea entera la imagen del premio. Por cierto, ¿para cuándo la dotación económica?

 2. El premi es “Liebster Blog” hem sembla molt bé i un dia pasarem per el teu
  restaurant Adéu i fins aviat

  • Molt agraït, Àngels. De tota manera, no tinc res a veure amb el restaurant Cinc sentits. Quan vaig posar nom al meu blog, no vaig caure en aquest petit detall…

 3. Gracias por reconocer mi buen gusto. De vista no ando tan bién (“cuatro diás que levas”…. anclas?) pero suficiente para ver que cuando insertas un widget de imagen, abajo hay unos cuadritos muy monos para poner el tamaño. El ancho debe ser el de la columna, 200, y teóricamente la altura debe calcularse automáticamente, pero hace lo que le da la gana: pon 200 y 80, y quedará muy bien.

  La dotación será la misma que tu dés a tus premiados (y han de ser cinco), de modo que ya me dirás.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s